Mar 31, 2011

besday boy



happy birthday to you...
makan ubi kayu..
happy birthday to you...
hehehe

to my beloved little bro,Awe...
happy getting older!
happy 20th!
[30 March 2011]

saya ada mak

hehehe...
terima kasih mak,
jasa jasa mu xkan ku lupakan
pengorbanan mu xkan ku sia kan

dikala aku tidur,engkau bersengkang mata
dikala aku berehat, engkau berkerja keras
dan dikala aku menangis, engkau selalu ada

terima kasih mak
terima kasih Tuhan.

Mar 30, 2011

saya ada diari

hmm...sekarang dh pukul 12.32 am. tapi mata masih lagi segar.dan tiba2 jari teringin untuk menaip sesuatu tapi xde topik yang nak tulis.just menulis sal kisah hari ni je la.. bak kata orang, blog ni ibarat diari.tapi ni yang updated punye. xde lagi mggunakan pen mata bulat dan buku diari yang bermangga. xde lagi buku dibawah bantal. dan diari ni yang jenis public figure punye.hehe.

secara externalnye, xde ape yang menarik aku lakukan hari ni..just pergi kelas belajar menda baru dan pulang. petang-petang keluarkan setitik dua peluh..skipping n jogging 10meter..:)di sebelah malam nya xde aktiviti best,buat satu soalan assignment vibration. 6 soalan kesemuanya, 1soalan 1hr..ok la tuh..sekarang baru hari ke-5,meaning ada lagi 1 soalan aku xsiap..yeay! proud of me sebab bebudak ni pun xbuat lagi..hehe..almaklum la, due date nye lambat lagi. bila tiba esok nk atar, baru kelam kabut siapkan. its normal thing.

tetapi secara internalnye, banyak menda yang aku belajar hari ini. terutamanye berkaitan dengan gaya dan ragam manusia. pelbagai jenis. ada kuat, ada lemah, ada baik dan ada buruk. tapi siapakah aku kalau nak dibandingkan dengan mereka2 itu semua? semua individu mempunyai karakter masing2. tapi itu bukanlah sesuatu yang boleh dijadikan alasan dalam berkawan. memilih kawan,kawan tikam belakang kawan, dll...

suamiku sudah pulang dari kerja. jam pun dah pukul 1 am. aku mahu tidur.esok kelas kul 8pagi. kelas yang kena bergerak aktif dan dalam kata lain, u hav to get involved in each xtvt to get mark!ok..esok saya akan cuba.....

nyte!

Mar 26, 2011

si parang tumpul

yeah!
pagi ni saya bgun tdo dengan senyuman
knp?knp?
sbb saya masih lagi bernyawa
sbb ari ni saya xyh g klas
sbb ari ni free
n
sbb si jiji prg col saya pagi td
hapy.hapy.hapy.
thnx..
masih setia d sblah saya
n being a part of my life!


aku..inginkan dirimu..
datang dan temui aku
kan ku katakan padamu
"AKU SANGAT MENCINTAI DIRIMU"
hureyy!
bye.

Mar 25, 2011

Masya Allah, malunya kpd Allah

Soalan 1 :Siapakah Juara Akademi Fantasia musim pertama?

Soalan 2 : Siapakah artis perempuan Hollywood yang menyanyikan lagu "Beautiful Liar"?

Soalan 3 : Siapakah RAJA LAWAK ?

Soalan 4 : Berikan satu judul lagu terbaru Anuar Zain?

Soalan 5 : Siapakah hos untuk rancangan Melodi terbitan TV3?

Soalan 6 : Apakah nama kumpulan RAP yang terdiri dari 3 orang adik beradik yang terkenal di Malaysia ?

Soalan 7: Siapakah yang menyanyikan lagu "Gemilang"?

Soalan 8 : Siapakah nama isteri Beckham?

Soalan 9 : Siapakah nama laki Siti Nurhaliza?

Soalan 10 : Siapakah penyanyi kakak Siti Nurhaliza yang bertanding dalam AF6?


Bagaimana pula dengan soalan di bawah ini....


Soal 1: Surah manakah yang jumlah kalimatnya sama dengan seluruh jumlah surah Al-Qur'an?

Jawab: Surah at-Takwir.

Soal 2: Surah manakah yang dikenal dengan sebutan "jantung" Al-Qur'an?

Jawab: Surah Yasin.

Soal 3: Surah manakah yang dikenal dengan silsilah nasab Allah SWT?

Jawab: Surah al-Ikhlash.

Soal 4: Berapakah jumlah surah Al-Qur'an yang memiliki ayat sajdah wajib?

Jawab: Empat surah (as-Sajdah, Fushshilat, an-Najm dan al-'Alaq)

Soal 5: Surah manakah yang dikenal sebagai surah Imam Husain as?

Jawab: Surah al-Fajr.

Soal 6: Surah manakah yang memiliki nama yang sama dengan salah satu nama sungai di Iran

?

Jawab: Surah an-Nur.

Soal 7: Berapa surah yang dimulai dengan ungkapan alhamdulillâh?

Jawab: Lima surah (al-Fatihah, al-An'am, al-Kahfi, Saba ' dan Fathir).

Soal 8: Surah Al-Qur'an manakah yang memiliki sepuluh nama?

Jawab: Surah al-Fatihah.

Soal 9: Siapakah orang pertama yang menulis ilmu Tajwid?

Jawab: Abu 'Ubaid Qasim bin Salam.

Soal 10: Siapakah orang pertama yang telah menerjemahkan Al-Qur'an ke dalam bahasa Persia pada masa Rasulullah saw?

Jawab: Salman al-Farisi.


" wahai tuhan ku, aku tak layak kesyurgamu ...namun tak pula aku sanggup keNerakamu.........,kami lah hamba yang mengharap belas darimu ........Ya Allah jadikan lah kami

hamba2 mu yang bertaqwa......ampunkan dosa2 kami, kedua ibubapa kami, dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia…"


**Ctrl C n Ctrl V daripada siti fatimah's fb.

**sama2 insafkan diri..

Mar 24, 2011

hoh0ho...test!

yuhhuuu!!!!!!!!!!!!!!

esok test IE...

yuhhuuuu!!!!!!!!!!!!

stdy pun xabeh lagi

yuhuuuu!!!!!!!

saya nk rehat...

yuhuuu!!!!!!!

sekian.

xnk letak tajuk

Oh Tuhan..bagi saya kekuatan..
saya insan lemah..









**nk bahu.

Mar 23, 2011

the chaperone

best! best!..hehe baru lepas melayan cite THE CHAPERONE....10rating for this movi. :) cite sedikit trailer yang berkisahkan seorang banduan yang ingin meneruskan kehidupan normal selepas keluar dari penjara. dan juga menebuskan kesilapan masa lalunye n to be the best parent to his daughter,Sally. jom layan shot2:



an actor n actress

school trip at museum

Ray Bradstone and Sally


**krdit to ally for this muvi.^^
**now,layan IE lak..lusa test you!

Mar 21, 2011

Seluruh Terengganu berkabung

assalamualaikum....

Bonda Agong mangkat
21/03/2011 4:11pm

KUALA TERENGGANU 21 Mac - Kerajaan negeri mengarahkan semua program dan aktiviti berbentuk hiburan di seluruh negeri dibatalkan berkuat kuasa serta-merta bagi menghormati kemangkatan Almarhum bonda Yang di-Pertuan Agong, Tengku Bariah Almarhum Sultan Hisamuddin Alam Shah al-Haj, awal pagi ini.

Berikutan itu juga, Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri (Pengurusan), Datuk Wan Ahamad Wan Muda berkata, semua jabatan dan agensi kerajaan serta swasta di negeri ini diarah mengibarkan bendera negeri separuh tiang sebagai tanda berkabung. - Utusan


**Sama-sama lah kite sedekahkan Al-Fatihah kepada Almarhum.....semoga ditempatkan di tempat orang-orang beriman. Aminn...


sumber:Utusan Malaysia

ungu+purple

post ni nak tujukan pada orang2 yang sayang aku..hihihi..sebab kalau aku mintak seme benda kt bawah ni msti dia beli kan..hehe (^_^)v...boleh kan?kan?




comellllnyerrrrr!!!!!!!!!!!!!
nak satu bang!

**nnt hantaran kwen,nk cincin satu, nk ni satu, ipad satu, bb iphone satu. yang len2 tu xkisah ada ke x..:)hihi peace!

Mar 18, 2011

de cycling tour

kayuh! kayuh! hihihi...aktiviti petang-petang aku selain berenang diatas tilam empuk. seramai 11 orang yang berumur dalam lingkungan 20-an menyertai aktiviti ini. dari UMP menuju ke Pantai Lagenda.

memulakan perjalanan.

selamat sampai ke destinasi.snap! snap!


perjalanan pulang.snap lg!

yeah! selamat sampai di Ump.Alhamdulillah :)

Mar 17, 2011

sweet dream & sweet tears

hurmm..
tetiba rase mata bergenang
bkn sbb gaduh ngan boyfren ataupun dpt markah test rendah
tetapi sedikit hampa apabila benda yang diingini
tidak ditunai kan
lagi sakit apabila ditinggalkan seorg kawan
yang selama ini bergelar kwn suka duka
segala tawa dan tangis dikongsi bersama
namun apabila tiba gilirannye
kita tidak diendahkan
bkn tidak menghormati keputusannye
tapi hampa apabila kita seolah 0lah 'disingkirkan'
siapakah yang bersalah?
diri sndri atau dirinya
semua suka tawa dikongsi
tapi tangis duka dipendam
apakah nilai seorang sahabat
jika tidak dapat berada disisi setiap masa
apakah nilai seorang sahabat
jika diri sering dilukai
dan apakah nilai seorang sahabat
jika diri tidak membantu
tidak ada paksaan tapi
hanya ada kehampaan
siapakah diri ini di mata mu?

"i know who i am and i know who you are"
" friends to be a friends"

Mar 16, 2011

typing talk!

evening!

last couples of day,
i had struggle with my emotion
happy, sad, excited

happy when my beloved person make me smile
sad when my beloved person make my tears down
excited when my beloved person teach me how to survive

lots of thank to you all
now, i know who i really am
i am still learning
learning about life
learning about the future

but the one that never and never will forget
ALLAH
He will guide me to all the matters
give all when He want to
Syukran O Allah

"Cintailah sekadarnya dan bencilah sekadarnya, sungguh telah berlebihan suatu kaum dalam cinta kemudian mereka menjadi hancur kerananya, dan telah berlebihan suatu kaum yang lain dalam membenci kemudian mereka menjadi binasa."

euwww...i like that phase..thanks to ...(forgot already =_=')
love to being the lover!
but not to be overlover @_@

** just had some relax sessions with my classmates.cycling is the best!

Mar 11, 2011

Lawatan PM ke UMP Pekan


PM lawat UMP esok

2011/03/11

PEKAN: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak akan melakukan lawatan rasmi ke Universiti Malaysia Pahang (UMP) Pekan, esok bagi meninjau pembangunan universiti teknikal itu. Dalam lawatan dari jam 11.30 pagi hingga 2 petang itu, Perdana Menteri turut dijadual melancarkan projek Green Tech UMP iaitu projek kitar semula minyak hitam terpakai menjadi minyak pelincir menggunakan teknologi pengekstrakan.
Naib Canselor UMP, Prof Datuk Daing Nasir Ibrahim, berkata lawatan tersebut bertujuan meninjau pembangunan UMP Pekan yang mula beroperasi pada 27 Julai 2009 dengan berpindahnya seramai 2,480 pelajar dan 263 staf dari kampus sementaranya di Gambang.

"Pada masa ini, 12 peratus daripada 259.81 hektar tanah milik universiti ini dibangunkan," katanya kepada pemberita di sini, hari ini. Beliau berkata, pembangunan peringkat fasa 1A yang terdiri daripada bangunan Fakulti Kejuruteraan Mekanikal dan Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik serta pejabat pentadbiran, makmal, pusat pengajaran dan asrama siap dan diguna pakai. Katanya, Fasa 1B merangkumi pembangunan Fakulti Kejuruteraan Pembuatan, perpustakaan serta kolej kediaman pelajar dijangka siap pertengahan tahun ini. Daing Nasir berkata, pembangunan UMP Pekan memberi manfaat bukan hanya kepada pelajar malah penduduk setempat dengan membuka peluang pekerjaan dan merangsang pertumbuhan ekonomi setempat. Selain itu, katanya, kemudahan makmal universiti itu juga membantu industri di negeri-negeri Pantai Timur untuk menjalankan pengujian terhadap produk dan alatan industri menggunakan teknologi terkini dan mengikut standard antarabangsa. - BERNAMA



** gigih giler staf bt preparation...next post aku story..

girl,i'm missing you

[Cukup Indah]

Tak pernah aku jauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
*
*
*
*
*
*
*
*
miss you my little sis!

RAIHAN NAJIHAH BINTI JUNOH


Aidilfitri '09


**Lirik Lagu Cukup Indah - Alif Satar

0ne NeW cReati0N

salam bloggers!
post kali ni aku nak wawarkan satu penemuan baru.. :)
iaitu satu persamaan dalam diri aku yang tidak disedari.
diriku telah mula berjinak dengan kaler merah..
I haven't note it before..hehe
n0w, I have a BIG smile!


Mar 8, 2011

saya xnak sedih


saya xsuka dia!
dia buat saya sedih..
dan dia jugak
dia buat saya sedih jugak
saya rasa cam nak nangis
tp saya sayang air mata saya
saya xnak nangis sebab dia!
saya kuat!


Mar 6, 2011

budak sekolah zaman sekarang

info ni aku nak share. semalam aku kuar pegi pc fair ngn pegi jenguk2 kat karnival jom masuk U. bila event2 cam ni,ramai la bebudak skolah yang datang..aku perhatikan sorang2 budak skolah ni..byk mnde yang aku boleh buat modal untuk membezakan budak skolah zaman aku ngn zaman skg..

[1] baju skolah. ape yang aku nampak,baju skolah bebudak zaman ni meriah.berwarna warni..macam kaler ada. mse skolah aku dulu,warna yang biasa digunakan ialah biru (pengawas skolah), hijau (librarian), dan warna purple( prs).warna purple ni bru diwujudkan mase tu, jd bile mnde baru ni..ramai la yang mengutuk..so, sape2 ahli prs yg pakai baju kaler purple ni akan digelar alien oleh pihak2 yg x bertanggungjawab.ok,berbalik pada zaman skg, aku tgk bukan main lagi kalernyer..meriah.mcm2 kaler ad.tu xkira lagi baju asrama diorg.pergh..lawa siot.kain licin lagi..ada corak2 cantik..kain mahal kot.

[2] alat elektronik. part ni aku xleh nk komen byk sgt sbb zaman skg seme duk celik IT.klu bab henpon tu, xyh nk ckp la..sal henpon2 ni..aku mls nk story,seme org dh thu.tapi ape yang aku kagum smlm ialah ada sorang mamat skolah ni amk gambar member2 dia guna kamera SLR! kamera yang boleh zoom dekat2 tu.yang ad muncung pjg..part ni yang aku jeles..bkn main lagi ek korang..tp aku berfikiran positif,mgkin bapak dia punyer :)

[3] mesin atm. barisan kat mesin atm menjadi panjang disebabkan kehadiran budak skolah. mcm2 budak skolah skg ni.nk cucuk duit pun dh guna kad atm.kalu aku dulu, kne beratur amk nombor giliran dalam bank,skg dh xpayah nk amk2 nombor giliran lagi..sonang nye idop budak zaman skolah skg..skali lagi aku berfikiran positif.kad atm bapak dia punye!

[4] baju korporat. part ni aku kagum. zaman aku dulu2 mane la nak ada baju2 korporat ni..zaman aku masuk U bru jumpa mnde2 ni seme.betapa jauhnya aku ketinggalan. smlam aku tgk ramai la budak2 skolah ni pakai baju korporat.warna purple lak tu..perghh, jeles siot, kaler purple tuu..kat belakang baju tu ad tertulis 'majlis perwakilan pelajar SMK bla bla'.. pergh..pergh..ok,no komen.

zaman cepat berubah. begitu jgk dengan manusia. berubah ke arah kebaikan mungkin patut diutamakan. niat menjadi peranan membentuk jati diri seorang pelajar. belajar untuk membantu bangsa ataupun sekadar mengejar pangkat gelaran. tepuk dada, tanya selera.

ucapan selamat pagi

[SELAWAT SHIFA]

Terjemahan:

Ya Allah, berilah rahmat ke atas penghulu kami, nabi Muhammad S.A.W. yang dengan berkat baginda, engkau menyembuhkan hati-hati, menjadi penawar dan menyihatkan tubuh badan juga memberi kesembuhan penyakit serta mengurniakan cahaya penglihatan dan kurniakanlah juga rahmat keberkatan dan kesejahteraan keatas keluarga dan sahabat baginda.

video


selamat pagi dunia!
Syukur lagi pagi ni kita semua masih lagi bernyawa.
Untuk mensyukuri nikmat Allah yang x terkira ni,
sama2 la selawat n berzikir ke atas-Nya.
biasa sblum ni, bukak2 je mata terus capai henpon,
tgk2 kot ada msg ke hape..
tapi biarlah pagi ni..kita lupakan sekejap urusan dunia tu
sama2 kita igt kpd Nya.
aku berpesan tuk semua member2 blogger aku n
t'utama skali tuk diri sndri..
jadikan selawat shifa ini sebagai satu doa amalan..
InsyaAllah hidup diberkati.


**still on learning, salah silap harap ditegur n dimaafkan.

Mar 5, 2011

Jangan Sayang Saya

aduii..bru balik dari shopping2 td...agak sakan la shopping tadi..tambah2 plak ada pc fair dgn jom masuk U td kat Sultan Ahmad Shah Convention Centre..ala..yg depan East Coast Mall tu..sampai dalam kul 11 pagi..sesaknye jalan xyah nk ckp la..dari golongan baby, kanak2, bebudak skolah, student U, ngn makcik2 pakcik2 skali datang...dari pelusuk dunia mana pun aku xtaw..ramai giler! mungkin niat diorg suci iaitu mencari tempat pengajian yang sesuai dgn kelayakan masing2..berlainan pula dgn niat aku..cuma satu: kutip sebanyak mungkin pen,note book dengan beg..mungkin dgn cara ni aku bleh jimatkan wang utk beli alat2 tulis :)

Balik2 je..sampai bilik...terus on laptop..nk baring kan,ada jugak yg terlajak karang..ditahan jgk rasa mengatuk n letih tu..on jek laptop, aku on game aku.skg aku sesangat addicted dgn game kt fesbuk tu..cafe world..perghh..cam gaya toke cafe kn..kn..kn...hihihi...usha2 status memember kat fesbuk, aku terjumpa satu note yg dikongsi oleh kwn aku, Amy...tajuk note tu berbunyik:

[JANGAN TERLALU BAIK,SAYA AKAN MERINDUI AWAK]


“Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak.”


“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”


“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”


“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi.. jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan, sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. Kembali pada kamu.”


“Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda akan kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takut akan risiko mencintai.”


“Jangan putus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk anda mencubanya atau anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayangi selamanya.”


“Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ini ialah memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya dia kepada anda.”


“Jika dia boleh terima anda seadanya, dan sanggup menerima kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka anda adalah orang yang paling bertuah kerana ada seseorang yang mencintai anda seadanya anda.”


“Mencintai dan dicintai perlukan keberanian. Keberanian untuk terus mengekalkan rasa cinta itu. Seterusnya diikuti perasaan keikhlasan untuk menerima orang yang dicintai seadanya…”


“Bila diri dicintai.. Dia pasti akan berusaha untuk ada…sentiasa ada bersama.”


**perghh..tacing giler ayat dia..menusuk kalbu.ok, skg saya punyer prasaan itu.

Mar 4, 2011

mereka kawan saya

Morning semua..dan Assalamualaikum wbt..

Syukur sangat pagi ni aku bangun2 je, aku masih lagi bernyawa.syukur..aku jugak sgt ermm...epy kot..nape ek? ermm..sbb aku bhgia kot..hihi..post kali ni aku nk bercerita ttg kwn2 aku.ni bkn nk promote member ke hape, cuma nk kenang diorg..gpun susah benor nk jumpa diorg ni..almaklum la..masing2 bz ngn keje masing2..




Nur'Ain Abdullah

Ain ni member aku time aku form 4..masa form 4, aku dh msuk skolah Teknik..mse ni la bru aku knl ngn dia ni.. agak rapat jgk la ngn aku..dia ni jgk jd problem solver aku..hehe..duk sblah kamar(dulu bilik kne paggil kamar)..cm ala2 duk istana gitu..byk jgk kenangan ngn dia ni.. ptg2 org len g beriadah..aku ngn Ain ni g lepak2 lam klas..kononnye nk stdy..tp lepak jgk last2.. time outing plak, klu agak2 dh bosan g Bndar Dungun tu,,ktorg g balik umh la..gilir2..mggu ni balik umh dia ni..mggu depan balik umh org len plak..xde keje sekor2..paling syok balik umh dia ni..dekat ngn pantai..smpai2 jek, pas teguk air Sunquik 2 3 cawan..terus g pantai..dgn baju2 outing g pantai..mmg best time..part yg aku rase paling best, time ktrg kne denda sbb bising time prep..mse 2 bulan puasa..ngh syok prep,tiba2 warden jerit suh trun kt padang..dendanye sorang2 kne cabut pokok kecik2 tu..ala..pokok jenis lekat kt kain @ sluar tu..mmg jenuh nk buang klu dh lekat.. hmm..masing2 kne cabut pokok tu 2 genggam sorang2..sape x ckup 2 genggam xleh lepas..ape lagi..mmg berebut masing2 nk cabut pokok tu..abeh seme pokok ktorg cabut.. org kate mmg xde keje la tukang kebun seminggu..hehe! [besday: 25 sept]


Aida Shafina Shofi

Nama manja dia aida. comel org nye..duduk kt Kedah sana..ni klu nk thu ex rumet aku dulu. 2thun jd rumet,pas 2 sejak pindah kampus Pekan ni, ktorg berpisah bilik..tp masih lg tggal sebumbung..tp wpun duduk 1 blok, kebarangkaliaan nk jumpa 2 amat lah tipis.. xtaw la nape.. mungkin skg ni fakulti, tempat kuliah seme 2 asing2 membuatkan ktorg susah nk jumpa.. Selama 2 thun duk skali 1 bilik..( c3310 & c8410) klu memory aku xlow lg..2 la name bilik aku..hehe..byk kenangan tul duk bilik 2..aku kne simbah air time ngh kusyuk2 stdy..(i'm still remeber that frens!), mkn tghri sama2..siap ada jadual lg sape tukang masak nasi, sape tukang beli lauk, sape tukang kacau air..sweet2!..pas 2 dekat2 ujung sem 4..time 2 dh nk pisah..kuar berempat ke Kuantan..habiskan masa di Megamall..mis u all larh..[besday: 4 march]


Hazwani Zulkiply

Sorang ni pun ex rumet aku jgk dulu.. rumet yg aku rasa paling rapat ngn aku..klu ad ape2 hal, aku cari dia ni la..seme masalah aku akan share ngn dia ni..masalah blajar ke, masalah personal ke..mmg aku cari dia..tempat tuk luah prasaan 2 bese nye kat lam bilik ampaian..xpun kt bawah blok tu..wpun gelap, byk nyamuk..tp 2 la tempat yg aku cari..Wani ni jenis yg ske jln..so, dia mmg pantang klu bab2 jln ni..asal ajak je..jom..ajak je..jom..org kata senang nk counting la klu bab2 kuar ni...bkn sbb ape..dia ni mmg jenis ske drive kete..hehe...ske sgt bwk kete..wpun mcm2 jadik,still x giv up..klu aku tu, skali dh kne mmg xnk la bwk lepas 2..kalis btl kwn aku ni...langgar lembu, kete rosak, kete xde minyak..kne saman..seme dia dh rase..kira klu buat novel sal pengalaman dia ngn kete ni aku rase cukup kot 500 muka surat..hehe..[besday: 5 feb]


Nor Lailatul Shahirah

Kisah Laila ni lain plak..org len jenis epy go lucky, dia ni jenis manja2..kadang2 aku cukup myampah ngn dia ni.. nama je anak sulung lam kuarga..tp gaya cm anak bongsu..hehe..jgn marah yek mk cik..Si Laila ni kwn aku dr skolah menengah dulu..SMK pulau Serai..dr form 1 aku dh rapat ngn dia ni..Ayah dia ni cikgu, mngajar kt skolah ni jgk..n ayah dia jgk mngajar klas aku subjek Kemahiran Hidup..Klu masuk bengkel tu..xsah klu xde sape yg kne ngn ayah dia ni..dgn anak2 dia skali kne..2 yg syok 2...pas 2, lpas kne tu..muncung kwn aku ni pjg je ngajuk ngn ayah dia..anak manja katakan...hehe..aku kwn rapat ngn dia smpai kan lam dorm pun nk duk sblah2..aku mmg duk hostel dulu klu time skolah..pg mne2 pun msti nk berkepit ngn dia ni..g toilet pun same2..jenis penakut dua2..Si Laila ni duk umh guru. so, agak2 bosan duk asrama..aku lari balik la umh dia..bwk baju kotor..g basuh umh dia..pas 2 mkn byk2..dh setel seme, balik la asrama balik..kenangan2..[ besday: 1 jan ]


Masliela Ismail

ni member kg aku..kira duk sekampung la.. skg duk stdy law kt uitm Shah Alam..Law 2 beb! aku tabik la dia ni..arap2 nnt tercapai la ko nyer wish nk jd peguam yek..dari jauh ni aku doakan..hehe.. member aku sorang ni asyik berkepit ngn aku je..skolah rendah same ngn aku, skolah mngah pun same ngn aku..tp pas PMR, ktorg berpisah.. disebabkan result dia gempak, dia pindah skolah ke skolah sains kt Kuantan..aku ni yg result xbpe gempak, pindah skolah jgk tp pindah kt skolah yg dekat2 je..area Dungun jgk..hihi..So, sejak tu..ktorg dh xsame dh tempat blajar..masuk U pun, U lain2...klu nk jumpa pun, tggu cuti sem la bru bleh jumpa..asal cuti je, mula la calling2 ajak kuar..lame xjumpa katakan..xpun aku g lepak je kt tangga umh dia 2..agak2 lam kul 7 ptg baru la aku start motor balik umh..byk sgt cite yg nk dicerita..hehe..ni la kawan sekampung aku..hepy go lucky org nye..gelak ketawa, hilai tawa..ko amk seme la ani oii..haa,lp nk gtaw, minah ni org paggil dia Ani..hehe..[ besday: 3 march]


Najwa Safwa

Haa..ni member aku paling best..member time aku stdy kt matrik dulu..matrik Pahang..knl lambt ckit sbb dia 2nd intake..aku rapat ngn dia sbb negeri sama..asal balik kg je ngn dia ni la.. wpun dia duk Kemaman, tp aku still balik ngn dia..kt hostel, bilik dia jauh ngn aku, tp dia slalu lepak kt bilik aku..lame2 dia pindah terus masuk bilik aku..haha..nasib baik mase tu,bilik aku mmg kosong sorang..dia klas lain ngn aku, tp pas klas je g mkn ngn dia..rela berlapar jp tggu dia abeh klas dulu..nk g makan same2 katakan..nk g sorang2 kt cafe tu, penakut..tggu je la...tp pas matrik, aku dh xsehaluan ngn dia..dia dpt panggilan SPA, nursing kt HTAA...aku dpt kt UMP ni...masing2 berpisah haluan..tp wpun berbeza haluan. tp klu ad masa ujung mggu aku kuar la ngn dia ni..duk kt Kuantan dua2..bleh la kuar same2..xde la jauh sgt terpisah kan..hehe... [ besday: 7 jan ]
















Mar 2, 2011

mandarin oral test

- ni xi huan chi sheng me shi wu?
- wo xi huan chi chao fan, dan gao he din gan.

- awak suka makan apa?
- saya suka makan mee goreng, kek dan biskut.

- ni xi huan he sheng me yin liao?
- wo xi huan he la cha, niu nai he suan nai.

- awak suka minum apa?
- saya suka minum air kopi, susu dan yogurt.

- ni bu xi huan shi sheng me shi wu?
- wo bu xi huan shi tang guo.

- awak tidak suka makan ape?
- saya tidak suka makan gula-gula.

- Wei sheng me ne?
- Yin wei tang guo tai dian.

- knp awak tidak suka makan?
- kerana gula-gula terlalu manis.


**good luck kawan-kawan. Be prepared oral test tomorrow!



Mar 1, 2011

1st day on March

evening all..have a nice day today! y? have a good sleep..enough energy to laugh..and enough food la..just came back from Vibration's class. a bored one! y? ask yourself. most of my friends 'lost' in that class..also same with me.. 2 hours class is like 2 days class with nonstop. the brain jammed.the eyes blur.the stomach 'singing'..everyone is waiting for the clock reaching to number 5..give us a sign to packing the things...go back and sleep! the Gambang's members 'berlari-lari anak' to get the bus. a poor things. i hate waiting for the bus damn much. under a hot sun.lot of peoples.so so tired.. so, staying at hostel is like a gift to me. i can called it 'gift' in a weekdays but i can called it 'hell' in a weekends. so hard to get out to town.no place to heading. no track to jogs.no fun at all. especially for a girl like me without own transport. huhu.. i want a bicycle! i want a motorcycle! i want a car! hehe... demanding one..get one sugar daddy la to get that. i can get whatever that i want...or maybe a boyfriend at campus. can take me out for dinner..for lunch..for shopping..:) love it!hihi...talk about boyfriend..i have lot of boyfriends but i have only 1 for the true one..i'm loyalty person laa.. yesterday is our anniversary.like a married person.so annoying...hihi..owh, my lappy shows the time, 6.03pm...i have to stop now. i feel like i want to 'bluekkk' because this time my post is in English. soo annoying again..ok bye all!



happy birthday to you...
makan ubi kayu..
happy birthday to you...
hehehe

to my beloved little bro,Awe...
happy getting older!
happy 20th!
[30 March 2011]

hehehe...

terima kasih mak,
jasa jasa mu xkan ku lupakan
pengorbanan mu xkan ku sia kan

dikala aku tidur,engkau bersengkang mata
dikala aku berehat, engkau berkerja keras
dan dikala aku menangis, engkau selalu ada

terima kasih mak
terima kasih Tuhan.

hmm...sekarang dh pukul 12.32 am. tapi mata masih lagi segar.dan tiba2 jari teringin untuk menaip sesuatu tapi xde topik yang nak tulis.just menulis sal kisah hari ni je la.. bak kata orang, blog ni ibarat diari.tapi ni yang updated punye. xde lagi mggunakan pen mata bulat dan buku diari yang bermangga. xde lagi buku dibawah bantal. dan diari ni yang jenis public figure punye.hehe.


secara externalnye, xde ape yang menarik aku lakukan hari ni..just pergi kelas belajar menda baru dan pulang. petang-petang keluarkan setitik dua peluh..skipping n jogging 10meter..:)di sebelah malam nya xde aktiviti best,buat satu soalan assignment vibration. 6 soalan kesemuanya, 1soalan 1hr..ok la tuh..sekarang baru hari ke-5,meaning ada lagi 1 soalan aku xsiap..yeay! proud of me sebab bebudak ni pun xbuat lagi..hehe..almaklum la, due date nye lambat lagi. bila tiba esok nk atar, baru kelam kabut siapkan. its normal thing.

tetapi secara internalnye, banyak menda yang aku belajar hari ini. terutamanye berkaitan dengan gaya dan ragam manusia. pelbagai jenis. ada kuat, ada lemah, ada baik dan ada buruk. tapi siapakah aku kalau nak dibandingkan dengan mereka2 itu semua? semua individu mempunyai karakter masing2. tapi itu bukanlah sesuatu yang boleh dijadikan alasan dalam berkawan. memilih kawan,kawan tikam belakang kawan, dll...

suamiku sudah pulang dari kerja. jam pun dah pukul 1 am. aku mahu tidur.esok kelas kul 8pagi. kelas yang kena bergerak aktif dan dalam kata lain, u hav to get involved in each xtvt to get mark!ok..esok saya akan cuba.....

nyte!

yeah!

pagi ni saya bgun tdo dengan senyuman
knp?knp?
sbb saya masih lagi bernyawa
sbb ari ni saya xyh g klas
sbb ari ni free
n
sbb si jiji prg col saya pagi td
hapy.hapy.hapy.
thnx..
masih setia d sblah saya
n being a part of my life!


aku..inginkan dirimu..
datang dan temui aku
kan ku katakan padamu
"AKU SANGAT MENCINTAI DIRIMU"
hureyy!
bye.

Soalan 1 :Siapakah Juara Akademi Fantasia musim pertama?

Soalan 2 : Siapakah artis perempuan Hollywood yang menyanyikan lagu "Beautiful Liar"?

Soalan 3 : Siapakah RAJA LAWAK ?

Soalan 4 : Berikan satu judul lagu terbaru Anuar Zain?

Soalan 5 : Siapakah hos untuk rancangan Melodi terbitan TV3?

Soalan 6 : Apakah nama kumpulan RAP yang terdiri dari 3 orang adik beradik yang terkenal di Malaysia ?

Soalan 7: Siapakah yang menyanyikan lagu "Gemilang"?

Soalan 8 : Siapakah nama isteri Beckham?

Soalan 9 : Siapakah nama laki Siti Nurhaliza?

Soalan 10 : Siapakah penyanyi kakak Siti Nurhaliza yang bertanding dalam AF6?


Bagaimana pula dengan soalan di bawah ini....


Soal 1: Surah manakah yang jumlah kalimatnya sama dengan seluruh jumlah surah Al-Qur'an?

Jawab: Surah at-Takwir.

Soal 2: Surah manakah yang dikenal dengan sebutan "jantung" Al-Qur'an?

Jawab: Surah Yasin.

Soal 3: Surah manakah yang dikenal dengan silsilah nasab Allah SWT?

Jawab: Surah al-Ikhlash.

Soal 4: Berapakah jumlah surah Al-Qur'an yang memiliki ayat sajdah wajib?

Jawab: Empat surah (as-Sajdah, Fushshilat, an-Najm dan al-'Alaq)

Soal 5: Surah manakah yang dikenal sebagai surah Imam Husain as?

Jawab: Surah al-Fajr.

Soal 6: Surah manakah yang memiliki nama yang sama dengan salah satu nama sungai di Iran

?

Jawab: Surah an-Nur.

Soal 7: Berapa surah yang dimulai dengan ungkapan alhamdulillâh?

Jawab: Lima surah (al-Fatihah, al-An'am, al-Kahfi, Saba ' dan Fathir).

Soal 8: Surah Al-Qur'an manakah yang memiliki sepuluh nama?

Jawab: Surah al-Fatihah.

Soal 9: Siapakah orang pertama yang menulis ilmu Tajwid?

Jawab: Abu 'Ubaid Qasim bin Salam.

Soal 10: Siapakah orang pertama yang telah menerjemahkan Al-Qur'an ke dalam bahasa Persia pada masa Rasulullah saw?

Jawab: Salman al-Farisi.


" wahai tuhan ku, aku tak layak kesyurgamu ...namun tak pula aku sanggup keNerakamu.........,kami lah hamba yang mengharap belas darimu ........Ya Allah jadikan lah kami

hamba2 mu yang bertaqwa......ampunkan dosa2 kami, kedua ibubapa kami, dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia…"


**Ctrl C n Ctrl V daripada siti fatimah's fb.

**sama2 insafkan diri..

yuhhuuu!!!!!!!!!!!!!!

esok test IE...

yuhhuuuu!!!!!!!!!!!!

stdy pun xabeh lagi

yuhuuuu!!!!!!!

saya nk rehat...

yuhuuu!!!!!!!

sekian.

Oh Tuhan..bagi saya kekuatan..

saya insan lemah..









**nk bahu.

best! best!..hehe baru lepas melayan cite THE CHAPERONE....10rating for this movi. :) cite sedikit trailer yang berkisahkan seorang banduan yang ingin meneruskan kehidupan normal selepas keluar dari penjara. dan juga menebuskan kesilapan masa lalunye n to be the best parent to his daughter,Sally. jom layan shot2:



an actor n actress

school trip at museum

Ray Bradstone and Sally


**krdit to ally for this muvi.^^
**now,layan IE lak..lusa test you!

assalamualaikum....


Bonda Agong mangkat
21/03/2011 4:11pm

KUALA TERENGGANU 21 Mac - Kerajaan negeri mengarahkan semua program dan aktiviti berbentuk hiburan di seluruh negeri dibatalkan berkuat kuasa serta-merta bagi menghormati kemangkatan Almarhum bonda Yang di-Pertuan Agong, Tengku Bariah Almarhum Sultan Hisamuddin Alam Shah al-Haj, awal pagi ini.

Berikutan itu juga, Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri (Pengurusan), Datuk Wan Ahamad Wan Muda berkata, semua jabatan dan agensi kerajaan serta swasta di negeri ini diarah mengibarkan bendera negeri separuh tiang sebagai tanda berkabung. - Utusan


**Sama-sama lah kite sedekahkan Al-Fatihah kepada Almarhum.....semoga ditempatkan di tempat orang-orang beriman. Aminn...


sumber:Utusan Malaysia

post ni nak tujukan pada orang2 yang sayang aku..hihihi..sebab kalau aku mintak seme benda kt bawah ni msti dia beli kan..hehe (^_^)v...boleh kan?kan?




comellllnyerrrrr!!!!!!!!!!!!!
nak satu bang!

**nnt hantaran kwen,nk cincin satu, nk ni satu, ipad satu, bb iphone satu. yang len2 tu xkisah ada ke x..:)hihi peace!

kayuh! kayuh! hihihi...aktiviti petang-petang aku selain berenang diatas tilam empuk. seramai 11 orang yang berumur dalam lingkungan 20-an menyertai aktiviti ini. dari UMP menuju ke Pantai Lagenda.

memulakan perjalanan.

selamat sampai ke destinasi.snap! snap!


perjalanan pulang.snap lg!

yeah! selamat sampai di Ump.Alhamdulillah :)

hurmm..
tetiba rase mata bergenang
bkn sbb gaduh ngan boyfren ataupun dpt markah test rendah
tetapi sedikit hampa apabila benda yang diingini
tidak ditunai kan
lagi sakit apabila ditinggalkan seorg kawan
yang selama ini bergelar kwn suka duka
segala tawa dan tangis dikongsi bersama
namun apabila tiba gilirannye
kita tidak diendahkan
bkn tidak menghormati keputusannye
tapi hampa apabila kita seolah 0lah 'disingkirkan'
siapakah yang bersalah?
diri sndri atau dirinya
semua suka tawa dikongsi
tapi tangis duka dipendam
apakah nilai seorang sahabat
jika tidak dapat berada disisi setiap masa
apakah nilai seorang sahabat
jika diri sering dilukai
dan apakah nilai seorang sahabat
jika diri tidak membantu
tidak ada paksaan tapi
hanya ada kehampaan
siapakah diri ini di mata mu?

"i know who i am and i know who you are"
" friends to be a friends"

evening!

last couples of day,
i had struggle with my emotion
happy, sad, excited

happy when my beloved person make me smile
sad when my beloved person make my tears down
excited when my beloved person teach me how to survive

lots of thank to you all
now, i know who i really am
i am still learning
learning about life
learning about the future

but the one that never and never will forget
ALLAH
He will guide me to all the matters
give all when He want to
Syukran O Allah

"Cintailah sekadarnya dan bencilah sekadarnya, sungguh telah berlebihan suatu kaum dalam cinta kemudian mereka menjadi hancur kerananya, dan telah berlebihan suatu kaum yang lain dalam membenci kemudian mereka menjadi binasa."

euwww...i like that phase..thanks to ...(forgot already =_=')
love to being the lover!
but not to be overlover @_@

** just had some relax sessions with my classmates.cycling is the best!


PM lawat UMP esok

2011/03/11

PEKAN: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak akan melakukan lawatan rasmi ke Universiti Malaysia Pahang (UMP) Pekan, esok bagi meninjau pembangunan universiti teknikal itu. Dalam lawatan dari jam 11.30 pagi hingga 2 petang itu, Perdana Menteri turut dijadual melancarkan projek Green Tech UMP iaitu projek kitar semula minyak hitam terpakai menjadi minyak pelincir menggunakan teknologi pengekstrakan.
Naib Canselor UMP, Prof Datuk Daing Nasir Ibrahim, berkata lawatan tersebut bertujuan meninjau pembangunan UMP Pekan yang mula beroperasi pada 27 Julai 2009 dengan berpindahnya seramai 2,480 pelajar dan 263 staf dari kampus sementaranya di Gambang.

"Pada masa ini, 12 peratus daripada 259.81 hektar tanah milik universiti ini dibangunkan," katanya kepada pemberita di sini, hari ini. Beliau berkata, pembangunan peringkat fasa 1A yang terdiri daripada bangunan Fakulti Kejuruteraan Mekanikal dan Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik serta pejabat pentadbiran, makmal, pusat pengajaran dan asrama siap dan diguna pakai. Katanya, Fasa 1B merangkumi pembangunan Fakulti Kejuruteraan Pembuatan, perpustakaan serta kolej kediaman pelajar dijangka siap pertengahan tahun ini. Daing Nasir berkata, pembangunan UMP Pekan memberi manfaat bukan hanya kepada pelajar malah penduduk setempat dengan membuka peluang pekerjaan dan merangsang pertumbuhan ekonomi setempat. Selain itu, katanya, kemudahan makmal universiti itu juga membantu industri di negeri-negeri Pantai Timur untuk menjalankan pengujian terhadap produk dan alatan industri menggunakan teknologi terkini dan mengikut standard antarabangsa. - BERNAMA



** gigih giler staf bt preparation...next post aku story..

[Cukup Indah]

Tak pernah aku jauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
*
*
*
*
*
*
*
*
miss you my little sis!

RAIHAN NAJIHAH BINTI JUNOH


Aidilfitri '09


**Lirik Lagu Cukup Indah - Alif Satar

salam bloggers!
post kali ni aku nak wawarkan satu penemuan baru.. :)
iaitu satu persamaan dalam diri aku yang tidak disedari.
diriku telah mula berjinak dengan kaler merah..
I haven't note it before..hehe
n0w, I have a BIG smile!



saya xsuka dia!
dia buat saya sedih..
dan dia jugak
dia buat saya sedih jugak
saya rasa cam nak nangis
tp saya sayang air mata saya
saya xnak nangis sebab dia!
saya kuat!


info ni aku nak share. semalam aku kuar pegi pc fair ngn pegi jenguk2 kat karnival jom masuk U. bila event2 cam ni,ramai la bebudak skolah yang datang..aku perhatikan sorang2 budak skolah ni..byk mnde yang aku boleh buat modal untuk membezakan budak skolah zaman aku ngn zaman skg..

[1] baju skolah. ape yang aku nampak,baju skolah bebudak zaman ni meriah.berwarna warni..macam kaler ada. mse skolah aku dulu,warna yang biasa digunakan ialah biru (pengawas skolah), hijau (librarian), dan warna purple( prs).warna purple ni bru diwujudkan mase tu, jd bile mnde baru ni..ramai la yang mengutuk..so, sape2 ahli prs yg pakai baju kaler purple ni akan digelar alien oleh pihak2 yg x bertanggungjawab.ok,berbalik pada zaman skg, aku tgk bukan main lagi kalernyer..meriah.mcm2 kaler ad.tu xkira lagi baju asrama diorg.pergh..lawa siot.kain licin lagi..ada corak2 cantik..kain mahal kot.

[2] alat elektronik. part ni aku xleh nk komen byk sgt sbb zaman skg seme duk celik IT.klu bab henpon tu, xyh nk ckp la..sal henpon2 ni..aku mls nk story,seme org dh thu.tapi ape yang aku kagum smlm ialah ada sorang mamat skolah ni amk gambar member2 dia guna kamera SLR! kamera yang boleh zoom dekat2 tu.yang ad muncung pjg..part ni yang aku jeles..bkn main lagi ek korang..tp aku berfikiran positif,mgkin bapak dia punyer :)

[3] mesin atm. barisan kat mesin atm menjadi panjang disebabkan kehadiran budak skolah. mcm2 budak skolah skg ni.nk cucuk duit pun dh guna kad atm.kalu aku dulu, kne beratur amk nombor giliran dalam bank,skg dh xpayah nk amk2 nombor giliran lagi..sonang nye idop budak zaman skolah skg..skali lagi aku berfikiran positif.kad atm bapak dia punye!

[4] baju korporat. part ni aku kagum. zaman aku dulu2 mane la nak ada baju2 korporat ni..zaman aku masuk U bru jumpa mnde2 ni seme.betapa jauhnya aku ketinggalan. smlam aku tgk ramai la budak2 skolah ni pakai baju korporat.warna purple lak tu..perghh, jeles siot, kaler purple tuu..kat belakang baju tu ad tertulis 'majlis perwakilan pelajar SMK bla bla'.. pergh..pergh..ok,no komen.

zaman cepat berubah. begitu jgk dengan manusia. berubah ke arah kebaikan mungkin patut diutamakan. niat menjadi peranan membentuk jati diri seorang pelajar. belajar untuk membantu bangsa ataupun sekadar mengejar pangkat gelaran. tepuk dada, tanya selera.

[SELAWAT SHIFA]

Terjemahan:

Ya Allah, berilah rahmat ke atas penghulu kami, nabi Muhammad S.A.W. yang dengan berkat baginda, engkau menyembuhkan hati-hati, menjadi penawar dan menyihatkan tubuh badan juga memberi kesembuhan penyakit serta mengurniakan cahaya penglihatan dan kurniakanlah juga rahmat keberkatan dan kesejahteraan keatas keluarga dan sahabat baginda.

video


selamat pagi dunia!
Syukur lagi pagi ni kita semua masih lagi bernyawa.
Untuk mensyukuri nikmat Allah yang x terkira ni,
sama2 la selawat n berzikir ke atas-Nya.
biasa sblum ni, bukak2 je mata terus capai henpon,
tgk2 kot ada msg ke hape..
tapi biarlah pagi ni..kita lupakan sekejap urusan dunia tu
sama2 kita igt kpd Nya.
aku berpesan tuk semua member2 blogger aku n
t'utama skali tuk diri sndri..
jadikan selawat shifa ini sebagai satu doa amalan..
InsyaAllah hidup diberkati.


**still on learning, salah silap harap ditegur n dimaafkan.

aduii..bru balik dari shopping2 td...agak sakan la shopping tadi..tambah2 plak ada pc fair dgn jom masuk U td kat Sultan Ahmad Shah Convention Centre..ala..yg depan East Coast Mall tu..sampai dalam kul 11 pagi..sesaknye jalan xyah nk ckp la..dari golongan baby, kanak2, bebudak skolah, student U, ngn makcik2 pakcik2 skali datang...dari pelusuk dunia mana pun aku xtaw..ramai giler! mungkin niat diorg suci iaitu mencari tempat pengajian yang sesuai dgn kelayakan masing2..berlainan pula dgn niat aku..cuma satu: kutip sebanyak mungkin pen,note book dengan beg..mungkin dgn cara ni aku bleh jimatkan wang utk beli alat2 tulis :)


Balik2 je..sampai bilik...terus on laptop..nk baring kan,ada jugak yg terlajak karang..ditahan jgk rasa mengatuk n letih tu..on jek laptop, aku on game aku.skg aku sesangat addicted dgn game kt fesbuk tu..cafe world..perghh..cam gaya toke cafe kn..kn..kn...hihihi...usha2 status memember kat fesbuk, aku terjumpa satu note yg dikongsi oleh kwn aku, Amy...tajuk note tu berbunyik:

[JANGAN TERLALU BAIK,SAYA AKAN MERINDUI AWAK]


“Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak.”


“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”


“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”


“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi.. jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan, sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. Kembali pada kamu.”


“Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda akan kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takut akan risiko mencintai.”


“Jangan putus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk anda mencubanya atau anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayangi selamanya.”


“Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ini ialah memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya dia kepada anda.”


“Jika dia boleh terima anda seadanya, dan sanggup menerima kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka anda adalah orang yang paling bertuah kerana ada seseorang yang mencintai anda seadanya anda.”


“Mencintai dan dicintai perlukan keberanian. Keberanian untuk terus mengekalkan rasa cinta itu. Seterusnya diikuti perasaan keikhlasan untuk menerima orang yang dicintai seadanya…”


“Bila diri dicintai.. Dia pasti akan berusaha untuk ada…sentiasa ada bersama.”


**perghh..tacing giler ayat dia..menusuk kalbu.ok, skg saya punyer prasaan itu.

Morning semua..dan Assalamualaikum wbt..

Syukur sangat pagi ni aku bangun2 je, aku masih lagi bernyawa.syukur..aku jugak sgt ermm...epy kot..nape ek? ermm..sbb aku bhgia kot..hihi..post kali ni aku nk bercerita ttg kwn2 aku.ni bkn nk promote member ke hape, cuma nk kenang diorg..gpun susah benor nk jumpa diorg ni..almaklum la..masing2 bz ngn keje masing2..




Nur'Ain Abdullah

Ain ni member aku time aku form 4..masa form 4, aku dh msuk skolah Teknik..mse ni la bru aku knl ngn dia ni.. agak rapat jgk la ngn aku..dia ni jgk jd problem solver aku..hehe..duk sblah kamar(dulu bilik kne paggil kamar)..cm ala2 duk istana gitu..byk jgk kenangan ngn dia ni.. ptg2 org len g beriadah..aku ngn Ain ni g lepak2 lam klas..kononnye nk stdy..tp lepak jgk last2.. time outing plak, klu agak2 dh bosan g Bndar Dungun tu,,ktorg g balik umh la..gilir2..mggu ni balik umh dia ni..mggu depan balik umh org len plak..xde keje sekor2..paling syok balik umh dia ni..dekat ngn pantai..smpai2 jek, pas teguk air Sunquik 2 3 cawan..terus g pantai..dgn baju2 outing g pantai..mmg best time..part yg aku rase paling best, time ktrg kne denda sbb bising time prep..mse 2 bulan puasa..ngh syok prep,tiba2 warden jerit suh trun kt padang..dendanye sorang2 kne cabut pokok kecik2 tu..ala..pokok jenis lekat kt kain @ sluar tu..mmg jenuh nk buang klu dh lekat.. hmm..masing2 kne cabut pokok tu 2 genggam sorang2..sape x ckup 2 genggam xleh lepas..ape lagi..mmg berebut masing2 nk cabut pokok tu..abeh seme pokok ktorg cabut.. org kate mmg xde keje la tukang kebun seminggu..hehe! [besday: 25 sept]


Aida Shafina Shofi

Nama manja dia aida. comel org nye..duduk kt Kedah sana..ni klu nk thu ex rumet aku dulu. 2thun jd rumet,pas 2 sejak pindah kampus Pekan ni, ktorg berpisah bilik..tp masih lg tggal sebumbung..tp wpun duduk 1 blok, kebarangkaliaan nk jumpa 2 amat lah tipis.. xtaw la nape.. mungkin skg ni fakulti, tempat kuliah seme 2 asing2 membuatkan ktorg susah nk jumpa.. Selama 2 thun duk skali 1 bilik..( c3310 & c8410) klu memory aku xlow lg..2 la name bilik aku..hehe..byk kenangan tul duk bilik 2..aku kne simbah air time ngh kusyuk2 stdy..(i'm still remeber that frens!), mkn tghri sama2..siap ada jadual lg sape tukang masak nasi, sape tukang beli lauk, sape tukang kacau air..sweet2!..pas 2 dekat2 ujung sem 4..time 2 dh nk pisah..kuar berempat ke Kuantan..habiskan masa di Megamall..mis u all larh..[besday: 4 march]


Hazwani Zulkiply

Sorang ni pun ex rumet aku jgk dulu.. rumet yg aku rasa paling rapat ngn aku..klu ad ape2 hal, aku cari dia ni la..seme masalah aku akan share ngn dia ni..masalah blajar ke, masalah personal ke..mmg aku cari dia..tempat tuk luah prasaan 2 bese nye kat lam bilik ampaian..xpun kt bawah blok tu..wpun gelap, byk nyamuk..tp 2 la tempat yg aku cari..Wani ni jenis yg ske jln..so, dia mmg pantang klu bab2 jln ni..asal ajak je..jom..ajak je..jom..org kata senang nk counting la klu bab2 kuar ni...bkn sbb ape..dia ni mmg jenis ske drive kete..hehe...ske sgt bwk kete..wpun mcm2 jadik,still x giv up..klu aku tu, skali dh kne mmg xnk la bwk lepas 2..kalis btl kwn aku ni...langgar lembu, kete rosak, kete xde minyak..kne saman..seme dia dh rase..kira klu buat novel sal pengalaman dia ngn kete ni aku rase cukup kot 500 muka surat..hehe..[besday: 5 feb]


Nor Lailatul Shahirah

Kisah Laila ni lain plak..org len jenis epy go lucky, dia ni jenis manja2..kadang2 aku cukup myampah ngn dia ni.. nama je anak sulung lam kuarga..tp gaya cm anak bongsu..hehe..jgn marah yek mk cik..Si Laila ni kwn aku dr skolah menengah dulu..SMK pulau Serai..dr form 1 aku dh rapat ngn dia ni..Ayah dia ni cikgu, mngajar kt skolah ni jgk..n ayah dia jgk mngajar klas aku subjek Kemahiran Hidup..Klu masuk bengkel tu..xsah klu xde sape yg kne ngn ayah dia ni..dgn anak2 dia skali kne..2 yg syok 2...pas 2, lpas kne tu..muncung kwn aku ni pjg je ngajuk ngn ayah dia..anak manja katakan...hehe..aku kwn rapat ngn dia smpai kan lam dorm pun nk duk sblah2..aku mmg duk hostel dulu klu time skolah..pg mne2 pun msti nk berkepit ngn dia ni..g toilet pun same2..jenis penakut dua2..Si Laila ni duk umh guru. so, agak2 bosan duk asrama..aku lari balik la umh dia..bwk baju kotor..g basuh umh dia..pas 2 mkn byk2..dh setel seme, balik la asrama balik..kenangan2..[ besday: 1 jan ]


Masliela Ismail

ni member kg aku..kira duk sekampung la.. skg duk stdy law kt uitm Shah Alam..Law 2 beb! aku tabik la dia ni..arap2 nnt tercapai la ko nyer wish nk jd peguam yek..dari jauh ni aku doakan..hehe.. member aku sorang ni asyik berkepit ngn aku je..skolah rendah same ngn aku, skolah mngah pun same ngn aku..tp pas PMR, ktorg berpisah.. disebabkan result dia gempak, dia pindah skolah ke skolah sains kt Kuantan..aku ni yg result xbpe gempak, pindah skolah jgk tp pindah kt skolah yg dekat2 je..area Dungun jgk..hihi..So, sejak tu..ktorg dh xsame dh tempat blajar..masuk U pun, U lain2...klu nk jumpa pun, tggu cuti sem la bru bleh jumpa..asal cuti je, mula la calling2 ajak kuar..lame xjumpa katakan..xpun aku g lepak je kt tangga umh dia 2..agak2 lam kul 7 ptg baru la aku start motor balik umh..byk sgt cite yg nk dicerita..hehe..ni la kawan sekampung aku..hepy go lucky org nye..gelak ketawa, hilai tawa..ko amk seme la ani oii..haa,lp nk gtaw, minah ni org paggil dia Ani..hehe..[ besday: 3 march]


Najwa Safwa

Haa..ni member aku paling best..member time aku stdy kt matrik dulu..matrik Pahang..knl lambt ckit sbb dia 2nd intake..aku rapat ngn dia sbb negeri sama..asal balik kg je ngn dia ni la.. wpun dia duk Kemaman, tp aku still balik ngn dia..kt hostel, bilik dia jauh ngn aku, tp dia slalu lepak kt bilik aku..lame2 dia pindah terus masuk bilik aku..haha..nasib baik mase tu,bilik aku mmg kosong sorang..dia klas lain ngn aku, tp pas klas je g mkn ngn dia..rela berlapar jp tggu dia abeh klas dulu..nk g makan same2 katakan..nk g sorang2 kt cafe tu, penakut..tggu je la...tp pas matrik, aku dh xsehaluan ngn dia..dia dpt panggilan SPA, nursing kt HTAA...aku dpt kt UMP ni...masing2 berpisah haluan..tp wpun berbeza haluan. tp klu ad masa ujung mggu aku kuar la ngn dia ni..duk kt Kuantan dua2..bleh la kuar same2..xde la jauh sgt terpisah kan..hehe... [ besday: 7 jan ]
















- ni xi huan chi sheng me shi wu?

- wo xi huan chi chao fan, dan gao he din gan.

- awak suka makan apa?
- saya suka makan mee goreng, kek dan biskut.

- ni xi huan he sheng me yin liao?
- wo xi huan he la cha, niu nai he suan nai.

- awak suka minum apa?
- saya suka minum air kopi, susu dan yogurt.

- ni bu xi huan shi sheng me shi wu?
- wo bu xi huan shi tang guo.

- awak tidak suka makan ape?
- saya tidak suka makan gula-gula.

- Wei sheng me ne?
- Yin wei tang guo tai dian.

- knp awak tidak suka makan?
- kerana gula-gula terlalu manis.


**good luck kawan-kawan. Be prepared oral test tomorrow!



evening all..have a nice day today! y? have a good sleep..enough energy to laugh..and enough food la..just came back from Vibration's class. a bored one! y? ask yourself. most of my friends 'lost' in that class..also same with me.. 2 hours class is like 2 days class with nonstop. the brain jammed.the eyes blur.the stomach 'singing'..everyone is waiting for the clock reaching to number 5..give us a sign to packing the things...go back and sleep! the Gambang's members 'berlari-lari anak' to get the bus. a poor things. i hate waiting for the bus damn much. under a hot sun.lot of peoples.so so tired.. so, staying at hostel is like a gift to me. i can called it 'gift' in a weekdays but i can called it 'hell' in a weekends. so hard to get out to town.no place to heading. no track to jogs.no fun at all. especially for a girl like me without own transport. huhu.. i want a bicycle! i want a motorcycle! i want a car! hehe... demanding one..get one sugar daddy la to get that. i can get whatever that i want...or maybe a boyfriend at campus. can take me out for dinner..for lunch..for shopping..:) love it!hihi...talk about boyfriend..i have lot of boyfriends but i have only 1 for the true one..i'm loyalty person laa.. yesterday is our anniversary.like a married person.so annoying...hihi..owh, my lappy shows the time, 6.03pm...i have to stop now. i feel like i want to 'bluekkk' because this time my post is in English. soo annoying again..ok bye all!

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space